Τερματικά POS

Σύγκριση τιμών και προσφορές

Απογειώστε την επιχείρησή σας συγκρίνοντας ΔΩΡΕΑΝ τιμές τερματικών POS απ’ όλους τους παρόχους

Είμαστε experts στη σύγκριση τερματικών POS

Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να έχεις τη δική σου επιχείρηση και μέσα σε όλα να ψάχνεις να βρεις τα κατάλληλα τερματικά POS στη σωστή τιμή – γι’ αυτό δημιουργήσαμε τη SAVY.

Αξιολογούμε τους μεγαλύτερους παρόχους POS στην Ελλάδα

τραπεζες που αξιολογουμε

Βρες το POS που ταιριάζει στην επιχείρησή σου

Ενσύρματο (Fixed)

Ιδανικό για επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές σε ένα στατικό σημείο όπως για παράδειγμα το ταμείο

Φορητό (Bluetooth/Wifi)

Ιδανικό για επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές στον ευρύτερο χώρο του καταστήματος / εστιατορίου

Ασύρματο (Mobile 4G)

Ιδανικό για επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές παντού ακόμα και κατα τη διάρκεια διακοπής ρεύματος / internet

Πως λειτουργεί η σύγκριση τερματικών POS

1. Συμπληρώνεις τα στοιχεία σου
Συμπληρώνεις τα στοιχεία της επιχείρησής σου για την υπηρεσία που ψάχεις σε λιγότερο από 2 λεπτά

2. Σε συνδέουμε με παρόχους

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σου θα σε συνδέσουμε με τους κατάλληλους παρόχους

3. Συγκρίνεις προσφορές

Οι πάροχοι θα σου μιλήσουν για τις επιλογές σου και θα απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις σου χωρίς καμία χρέωση.

Αναλυτικές Πληροφορίες και τιμές* για τα τερματικά POS

Οι πληρωμές με κάρτα ήρθαν για να μείνουν και μέσα σε πολύ λίγα χρόνια έχουν αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Κύριος λόγος γι’ αυτό είναι το γεγονός ότι οι καταναλωτές νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια πληρώνοντας με κάρτα απ’ ότι με μετρητά. Και η πανδημία φυσικά ενίσχυσε αυτή την καταναλωτική συμπεριφορά. Επιπλέον, τα POS συμβάλλουν στην αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών, οι οποίες είναι πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές από τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής. Σήμερα υπάρχουν τόσες διαφορετικές επιλογές σε τερματικά POS καθώς και σε παρόχους. Σε αυτή τη σελίδα αξιολογούμε τις καλύτερες εταιρίες και τερματικά για επιχειρήσεις στην Ελλάδα.


Ο παρακάτω πίνακας παρέχει ορισμένες ενδεικτικές τιμές τις οποίες μοιράζονται χρήστες και πάροχοι. Για μια εξειδικευμένη προσφορά για την επιχείρησή σας, παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. 

 

Εταιρεία

Κόστος Τερματικού POS

Κόστος Συντήρησης

Κόστος Επιστροφής Χρημάτων

Κόστος % / συναλλαγή

Διάρκεια Συμβολαίου

Eurobank POS τιμή

Από 9.25€ / μήνα (ενοικίαση)

149€344€
(αγορά)

6.90€ – 8.90€ / μήνα

Δεν αναγράφεται

0.8% – 1.69%

Ανάλογα με το πρόγραμμα

Viva Wallet POS τιμή

Από 6.99€ / μήνα (ενοικίαση)

259€ 
(αγορά)

ΔΩΡΕΑΝ

ΔΩΡΕΑΝ

0.8% – 1.69%

+ 0.03 ανά συναλλαγή

Χωρίς συμβόλαιο

Εθνική Τράπεζα POS τιμή

Από 9.25€ / μήνα (ενοικίαση)

159€269
(αγορά)

3.50€ – 7€ / μήνα

Δεν αναγράφεται

0.8% – 1.69%

Ανάλογα με το πρόγραμμα (POS Economy 24 μήνες)

Τράπεζα Πειραιώς POS τιμή

Από 9.25€ / μήνα (ενοικίαση)

149€–250
(αγορά)

8€ – 12€ / μήνα

Δεν αναγράφεται

0.8% – 1.69%

+ 0.05 ανά συναλλαγή

Ανάλογα με το πρόγραμμα

Alpha Bank POS τιμή

Από 9.25€ / μήνα (ενοικίαση)

149€239
(αγορά)

10€ / μήνα

Δεν αναγράφεται

0.8% – 1.69%

Ανάλογα με το πρόγραμμα

Mypos POS τιμή 


(ενοικίαση)

Από 39€ – 249€
(αγορά)

ΔΩΡΕΑΝ

10€

1.69%

+ 0.05 ανά συναλλαγή

Χωρίς συμβόλαιο

Sumup POS τιμή


(ενοικίαση)

149€ 
(αγορά)

ΔΩΡΕΑΝ

Δεν αναγράφεται

1.95%

Χωρίς συμβόλαιο

Cardlink POS τιμή

Από 13€ / μήνα (ενοικίαση)

189€ 
(αγορά)

Ανάλογα με την τράπεζα σας

Δεν αναγράφεται

1.15% – 1.69%

+ 0.05 ανά συναλλαγή

Ανάλογα με το πρόγραμμα

Οι πληροφορίες είναι ενδεικτικές από δεδομένα που μοιράζονται πελάτες και πάροχοι στις σελίδες τους. *Οι χρεώσεις ανά συναλλαγή μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με το είδος της επιχείρησης και τον όγκο των συναλλαγών σας. Στις τιμές ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%

Τι είναι τα τερματικά POS;

Τα τερματικά POS είναι ηλεκτρονικές συσκευές επεξεργασίας πληρωμών με κάρτα. Χρησιμοποιούνται συνήθως σε καταστήματα και εστιατόρια καθώς και σε μια πληθώρα άλλων επιχειρήσεων όπως ταξί, κομμωτήρια, περίπτερα, super market κλπ.. Τα τερματικά POS εξομαλύνουν τη διαδικασία πληρωμής προσφέροντας ταχύτητα, ασφάλεια και άνεση στους πελάτες ενώ ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα διαχείρισης των συναλλαγών στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.


Πώς λειτουργούν τα τερματικά POS;

Οι συσκευές POS λειτουργούν με τα εξής βήματα:

  • Ο ιδιοκτήτης/χρήστης εισάγει το ποσό της συναλλαγής.
  • Ο πελάτης εισάγει την πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα του στο τερματικό POS ή πραγματοποιεί μια ανέπαφη συναλλαγή με κάρτα, ρολόι ή κινητό.
  • Το τερματικό POS διαβάζει τα δεδομένα της κάρτας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού της κάρτας και της ημερομηνίας λήξης.
  • Τα δεδομένα αποστέλλονται στην τράπεζα ή τον πάροχο πληρωμών για επικύρωση. Εάν όλα είναι σωστά και ο πελάτης έχει επαρκή υπόλοιπο, η συναλλαγή εγκρίνεται. Αυτή η διαδικασία γίνεται μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.
  • Ολοκληρώνεται η συναλλαγή, και ο πελάτης λαμβάνει απόδειξη πληρωμής.
  • Το τερματικό POS αποθηκεύει δεδομένα σχετικά με τη συναλλαγή για λογιστικούς και φορολογικούς λόγους.

Πόσο κοστίζουν τα τερματικά POS;

Η τιμή των τερματικών POS ποικίλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες όπως για παράδειγμα η λειτουργικότητα του POS και των πρόσθετων λειτουργιών του. Τα βασικά κόστη περιλαμβάνουν:


Τιμή αγοράς ή ενοικίασης τερματικού POS

Η ενοικίαση ενός τερματικού POS ξεκινάει από €6.95 το μήνα. Το κόστος της αγοράς ενός τερματικού POS μπορεί να κυμαίνεται από €39 ευρώ για ένα βασικό POS χωρίς εκτυπωτή αποδείξεων ως και €270 ευρώ για ένα τελευταίας τεχνολογίας Android smart POS με οθόνη αφής και εκτυπωτή αποδείξεων.


Μηνιαίες πάγιες χρεώσεις

Οι πάροχοι πληρωμών χρεώνουν μηνιαίες χρεώσεις για τη χρήση των τερματικών τους όπως πάγιες χρεώσεις για συναλλαγές, τυχών χρεώσεις για επιστροφές χρημάτων καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης πελατών. Το κάθε πακέτο χρέωσης είναι εξατομικευμένο και διαφέρει από πάροχο σε πάροχο.


Προμήθειες για κάθε συναλλαγή

Οι επιχειρήσεις πληρώνουν ποσοστιαίες (%) προμήθειες για κάθε συναλλαγή που επεξεργάζονται, ανάλογα με τον τύπο της κάρτας και το ποσό συναλλαγών που δέχονται ανά μήνα. Αυτό το ποσοστό ανά συναλλαγή ξεκινάει από 1.95% και μπορεί να πέσει ως και 0.8% ανάλογα τον όγκο των συναλλαγών σας το είδος της επιχείρησής σας και τη διάρκεια του συμβολαίου σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες μέσω του Savy.gr.


Επιπλέον λειτουργίες και συντήρηση POS

Ορισμένα τερματικά POS προσφέρουν επιπλέον λειτουργίες, όπως δυνατότητα σύνδεσης με άλλα συστήματα όπως για παράδειγμα ταμειακές μηχανές και συστήματα ασύρματης παραγγελιοληψίας – προσθέτοντας έτσι στο κόστος. Μερικοί πάροχοι χρεώνουν ένα μηνιαίο πάγιο για συντήρηση και τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης.


Τι POS να πάρω;

Υπάρχουν διάφορα είδη τερματικών POS (Point of Sale) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από επιχειρήσεις. Οι επιλογές σας θα εξαρτηθούν από τις ανάγκες της επιχείρησής σας, τον τύπο πωλήσεων που κάνετε, τον τρόπο με τον οποίο δέχεστε πληρωμές (στο ταμείο ή στα τραπέζια) καθώς και τον πάροχο πληρωμών που προτιμάτε.


Ορισμένα από τα κοινά είδη τερματικών POS περιλαμβάνουν:

  • Σταθερό POS (Countertop POS): Τοποθετείται στον ταμείο των καταστημάτων και είναι συνδεδεμένα στο internet με καλώδιο δικτύου. Συνήθως παρέχουν επιπλέον λειτουργίες όπως εκτύπωση αποδείξεων και διαχείριση αποθηκευμένων δεδομένων.
  • Φορητό Bluetooth / WiFi POS: Χρησιμοποιούνται συνήθως από εστιατόρια, καφέ και επιχειρήσεις που τείνουν να δέχονται πληρωμές στον ευρύτερο χώρο του καταστήματος αρκεί φυσικά να υπάρχει σήμα bluetooth ή WiFi.
  • Ασύρματo POS (Mobile POS): Είναι συνήθως φορητά, με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G για πληρωμές εκτός καταστήματος με την προϋπόθεση να βρίσκεστε κάπου με κάλυψη σήματος κινητής τηλεφωνίας.

Πριν αποφασίσετε ποιο POS να αποκτήσετε, συνιστάται να εξετάσετε τις ανάγκες σας, τον τύπο της επιχείρησής σας και τις χρεώσεις του κάθε παρόχου.

Με το Savy μπορείτε να ζητήσετε προσφορές απ’ όλους τους παρόχους σε 1 μόνο λεπτό. 


Πότε λαμβάνω τα χρήματα που δέχομαι από κάρτες στον επαγγελματικό λογαριασμό μου; 

Όταν ένας πελάτης κάνει μια αγορά στο φυσικό ή ηλεκτρονικό σας κατάστημα, η εξουσιοδότηση εκδίδεται αμέσως. Παρόλα αυτά, χρειάζονται από 1 έως και 3 ημέρες για τη μεταφορά των χρημάτων στον επαγγελματικό λογαριασμό σας. Οι ακριβείς χρόνοι επεξεργασίας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον πάροχο POS σας και μπορούν να επηρεαστούν από αργίες ή και σαββατοκύριακα.

Σε αρκετές περιπτώσεις, ο πάροχος είναι σε θέση να εγκρίνει και να μεταφέρει τα χρήματα που δέχεστε από πληρωμές με κάρτα στο λογαριασμό σας σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η υπηρεσία συνήθως έχει μια έξτρα χρέωση αλλά μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη για επιχειρήσεις με χαμηλή ρευστότητα καθώς βοηθά ιδιαίτερα στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησής σας όπως για παράδειγμα στις πληρωμές προμηθευτών κλπ.  


Ορισμένα σημαντικά θέματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν χρησιμοποιείτε το POS σας:

Νομικές απαιτήσεις: Πρέπει να τηρείτε τις νομικές απαιτήσεις που ισχύουν για τη χρήση μηχανημάτων POS στην Ελλάδα. Αυτές οι απαιτήσεις περιλαμβάνουν την έκδοση αποδείξεων, της διασύνδεση της ταμειακής μηχανής με το POS σας και την δήλωση του POS με τις αρμόδιες φορολογικές αρχές Α.Α.Δ.Ε..

Ενημερωμένο λογισμικό: Συχνά, τα μηχανήματα POS απαιτούν ενημερώσεις λογισμικού για τη σωστή λειτουργία τους. Συνήθως το POS σας ενημερώνεται αυτόματα από τον κάθε πάροχο αλλά αξίζει να δείτε αν υπάρχει κάποια ρύθμιση που να αποτρέπει τις αυτόματες ενημερώσεις. 

Εκπαίδευση προσωπικού: Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας για τη χρήση του μηχανήματος POS. Η σωστή χρήση της συσκευής είναι σημαντική για την αποτελεσματική εκτέλεση συναλλαγών καθώς και την ταχύτητα για αποφυγή ουρών ή καθυστερήσεων.

Κόστος: Εξετάστε το κόστος της αγοράς και συντήρησης ενός μηχανήματος POS. Υπάρχουν διάφοροι πάροχοι και μοντέλα με διαφορετικές τιμές και χαρακτηριστικά. Κατανοήστε τον συνολικό ποσό που συνδέεται με τη χρήση μιας μηχανής POS.

Συμβατότητα με συστήματα παραγγελιοληψίας: Βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημα POS είναι συμβατό με τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Κάποια POS μπορεί να προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες, όπως διαχείριση αποθεμάτων, παραγγελιοληψία, αναφορές και άλλες λειτουργίες που μπορεί να σας βοηθήσουν στη διαχείριση της επιχείρησής σας.


 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην εφαρμογή μας και η ομάδα του Savy θα σας βοηθήσει να βρείτε το καλύτερο τερματικό POS για τη δική σας επιχείρηση.


Γιατί μια επιχείρηση πρέπει να διαθέτει μηχάνημα POS για πληρωμές με κάρτα;

Η διαδικασία λήψης καρτοπληρωμών μέσω των τερματικών POS προσφέρει αρκετά οφέλη για τις επιχειρήσεις:

Βελτιωμένη εξυπηρέτηση πελατών: Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν με ευκολία και ταχύτητα, χωρίς την ανάγκη να έχουν μετρητά.

Αύξηση των πωλήσεων: Η δυνατότητα πληρωμής με κάρτες επεκτείνει το κύκλο των πελατών που μπορούν να αγοράσουν από την επιχείρηση.

Αποφυγή διακίνησης μετρητών: Η χρήση τερματικών POS μειώνει τον κίνδυνο κλοπών και απατών που συνδέονται με τη διακίνηση μετρητών. Οι περισσότεροι πάροχοι σας μεταφέρουν τα χρήματα στο λογαριασμό σας την επόμενη μέρα.

Συγκέντρωση δεδομένων: Τα τερματικά POS συλλέγουν δεδομένα για τις συναλλαγές, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάλυση των πωλήσεων και τη λήψη αποφάσεων για την επιχείρηση αν χρησιμοποιείτε σύστημα ασύρματης παραγγελιοληψίας ή εντατικής λιανικής.


Οι διάφοροι τύποι καρτών που μπορείτε να δέχεστε

Στην Ελλάδα, υπάρχουν διάφοροι τύποι καρτών που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές, καθένας με τις δικές του χαρακτηριστικές κάρτες:

Πιστωτικές κάρτες: Οι πιστωτικές κάρτες επιτρέπουν στους κατόχους να δανείζονται χρήματα από την τράπεζα και να τα επιστρέφουν σε μεταγενέστερο χρόνο με τόκο.

Χρεωστικές κάρτες: Οι χρεωστικές κάρτες συνδέονται με τον τραπεζικό λογαριασμό του κατόχου και πληρώνονται άμεσα από αυτόν κατά την πληρωμή.

Προπληρωμένες κάρτες: Οι προπληρωμένες κάρτες προβλέπουν την προκαθορισμένη κατάθεση ενός ποσού χρημάτων πριν από τη χρήση της, με περιορισμένο ύψος συναλλαγής.

Επαγγελματικές κάρτες (χρεωστικές ή πιστωτικές): Οι επαγγελματικές κάρτες χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις για εκδόσεις, αγορές και δαπάνες που σχετίζονται με την επιχείρηση.

 


Τα οφέλη των τερματικών POS για τις επιχειρήσεις

Τα τερματικά POS προσφέρουν αρκετά οφέλη για τις επιχειρήσεις:

Αύξηση πωλήσεων: Η δυνατότητα πληρωμής με κάρτες επεκτείνει τον κύκλο των πελατών που μπορούν να αγοράσουν από την επιχείρηση.

Ασφάλεια: Η διαδικασία πληρωμής με κάρτες είναι ασφαλής και μειώνει τον κίνδυνο κλοπών και απάτης που σχετίζεται με τη διακίνηση μετρητών.

Εξοικονόμηση χρόνου: Οι συναλλαγές πληρωμής πραγματοποιούνται ταχύτερα από τις πληρωμές μετρητών, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να εξυπηρετούν περισσότερους πελάτες.

Συγκέντρωση δεδομένων: Τα δεδομένα που συλλέγονται από τα τερματικά POS μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάλυση των πωλήσεων, την πρόβλεψη αποθεμάτων και τη βελτίωση της απόδοσης της επιχείρησης αν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα παραγγελιοληψίας ή εντατικής λιανικής.


Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι πάροχοι πληρωμών στην Ελλάδα;

Οι μεγαλύτερες εταιρίες καρτοπληρωμών στην Ελλάδα αλφαβητικά είναι:

Εθνική Τράπεζα: Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει διάφορες υπηρεσίες καρτοπληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών e-commerce.

Alpha Bank: Η Alpha Bank παρέχει υπηρεσίες πληρωμών μέσω της Nexi.

Eurobank: Η Eurobank προσφέρει ποικίλες υπηρεσίες καρτοπληρωμών καθώς και λύσεις για ηλεκτρονικές πληρωμές.

Τράπεζα Πειραιώς: Η Piraeus Bank παρέχει πληρωμές μέσω καρτών, εξυπηρετώντας επιχειρήσεις.

Viva Wallet: Η Viva Wallet είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία πληρωμών που προσφέρει τεχνολογικές λύσεις και διαδικτυακές υπηρεσίες πληρωμών.

Cardlink: Η Cardlink ιδρύθηκε το 2004 ως μέρος της Alpha Bank και Eurobank όμως ανεξαρτητοποιήθηκε και συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά.

Πέρα από τις παραπάνω συστημικές τράπεζες και εταιρίες, υπάρχουν επίσης αναπτυσσόμενες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες πληρωμών όπως η Paysafe κλπ.

Καθώς ο τομέας των πληρωμών στην Ελλάδα εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης, η διαθεσιμότητα υπηρεσιών και η ανταγωνιστικότητα μεταξύ των εταιριών εξακολουθεί να αυξάνεται. 


Επομένως, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν πολλές επιλογές για τις υπηρεσίες πληρωμών στην αγορά της Ελλάδας ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΜΕΣ.


Εταιρίες που κατασκευάζουν μηχανήματα POS.

Κάποιες από τις δημοφιλείς εταιρίες που κατασκευάζουν μηχανήματα POS και λύσεις για επιχειρήσεις περιλαμβάνουν:

PAX: Παρέχει μηχανήματα POS και λύσεις πληρωμών για διάφορες επιχειρήσεις

Verifone: Η Verifone είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής μηχανών POS και παρέχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για τον κλάδο της λιανικής.

Ingenico: Η Ingenico είναι άλλη μεγάλη εταιρία που προσφέρει ποικιλία POS και υπηρεσιών πληρωμών.

Square: Η Square είναι γνωστή για την απλότητα και την ευκολία χρήσης των POS της και προσφέρει επίσης λογισμικό για διαχείριση της επιχείρησης.

Clover: Η Clover παρέχει POS με προηγμένες δυνατότητες και εξατομικευμένες λύσεις για επιχειρήσεις.

Epson: Η Epson είναι επίσης γνωστή για εκτυπωτές και άλλα περιφερειακά προϊόντα που χρησιμοποιούνται συχνά σε συνδυασμό με τα POS.

NCR: Η NCR προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για τον κλάδο της λιανικής, συμπεριλαμβανομένων των μηχανημάτων POS.

First Data (Fiserv): Παρέχει μηχανήματα POS και υπηρεσίες πληρωμών για επιχειρήσεις.

 


Τι δικαιολογητικά θα χρειαστεί να έχω ώστε να ξεκινήσω να δέχομαι πληρωμές με κάρτες;

Για να λάβετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, πρέπει να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας ή την τράπεζα μέσω της οποίας επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα τερματικό συσκευής πληρωμών. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, θα σας ζητηθούν τα ακόλουθα φορολογικά και οικονομικά έγγραφα:

Βεβαίωση Έναρξης Επιτηδεύματος: Από την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.), περιλαμβάνοντας τυχόν μεταβολές ή τα στοιχεία του μητρώου της επιχείρησης από το TAXISnet.

Εκκαθαριστικό Σημείωμα: Από την Δ.Ο.Υ.

Έντυπο E3: Σε περίπτωση επιχειρήσεων που διατηρούν βιβλία Β’ κατηγορίας.

Ισολογισμός/Κατάσταση Αποτελεσμάτων: Απαιτείται για επιχειρήσεις με βιβλία Γ’ κατηγορίας.

Περιοδική Δήλωση ΦΠΑ ή Πρόσφατο Ισοζύγιο: Ανάλογα με την κατηγορία της επιχείρησής σας.

Ασφαλιστική Ενημερότητα ΙΚΑ: Απαιτείται μόνο εάν υποβάλλετε αίτηση για την υπηρεσία προεξόφλησης δόσεων


Ο ρόλος της ΑΑΔΕ στη διάδοση των τερματικών POS

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει υιοθετήσει μια σειρά μέτρων για τη διάδοση της χρήσης των τερματικών POS στην Ελλάδα. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:

Η επιβολή προστίμου 500 ευρώ στις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν τερματικό POS.

Η παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις που διαθέτουν τερματικό POS, όπως μειώσεις στον ΦΠΑ και στην ασφαλιστική εισφορά.

Η συνεργασία με τις τράπεζες για την παροχή ευνοϊκών όρων στις επιχειρήσεις που διαθέτουν τερματικό POS.

Τα μέτρα αυτά έχουν επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το 2022 το ποσοστό των επιχειρήσεων που διαθέτουν τερματικό POS ανήλθε στο 97%, έναντι 89% το 2021.


Οι 10 πιο συχνές ερωτήσεις για τερματικά POS

Οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με τερματικά POS στην Ελλάδα συνήθως περιλαμβάνουν:

Κόστος και χρεώσεις: Πόσο κοστίζει το τερματικό POS; Υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις, όπως προμήθειες για κάθε συναλλαγή;

Συμβατότητα και λειτουργικότητα: Είναι συμβατό το τερματικό με το συγκεκριμένο σύστημα πληρωμών της επιχείρησής μου; Ποιες είναι οι λειτουργίες που προσφέρει;

Ασφάλεια: Πώς εξασφαλίζεται η ασφάλεια των πληρωμών μέσω του τερματικού POS;

Εγκατάσταση και υποστήριξη: Πόσο δύσκολο είναι να εγκατασταθεί το τερματικό στην επιχείρησή μου; Παρέχετε υποστήριξη και τεχνική βοήθεια;

Διαθεσιμότητα: Πόσο γρήγορα μπορεί να παραδοθεί το τερματικό POS μετά την παραγγελία;

Συμβόλαιο και όροι χρήσης: Ποια είναι η διάρκεια του συμβολαίου; Υπάρχουν κρυφές χρεώσεις ή περιορισμοί στους όρους;

Δυνατότητες εξατομίκευσης: Μπορώ να προσαρμόσω το τερματικό POS στις ανάγκες της επιχείρησής μου; π.χ. μπορεί το τερματικό να διαιρεί αυτόματα τον λογαριασμό ενός τραπεζιού σ΄ένα εστιατόριο;

Αναβαθμίσεις και τεχνολογικές εξελίξεις: Πώς ενημερώνεται το τερματικό POS και πόσο συχνά υπάρχουν αναβαθμίσεις στο λογισμικό;

Επιστροφή χρημάτων και ανταλλαγές: Ποιες είναι οι πολιτικές για επιστροφές χρημάτων ή ανταλλαγές των τερματικών POS; Τι χρεώσεις υπάρχουν;

Αξιολογήσεις χρηστών: Υπάρχουν αξιολογήσεις ή αναφορές από άλλες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τα τερματικά POS αυτής της εταιρίας;


Σχετικά προϊόντα:

 

Χρήσιμα άρθρα:

Τι είναι η αμφισβήτηση συναλλαγής;
Δωρεάν POS από τράπεζα: Ποιες επιχειρήσεις τα δικαιούνται;
Οδηγός επιστροφής χρημάτων μέσω POS για επιχειρήσεις
Προμήθεια POS ανά τράπεζα: πώς να μειώσετε το κόστος
Διακοπή συμβολαίου POS: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Πιστοποίηση PCI DSS – Οδηγός για μικρές επιχειρήσεις
Τι είναι το MID στο POS;
Πως να προστατέψετε την επιχείρησή σας από απάτη πληρωμών και κλοπή στοιχείων κάρτας


Εξοικονόμησε χρήματα συγκρίνοντας προσφορές